Мощни екплозии в Краснодар и Бердянкс   Мощни взривове разтърсиха

...
Мощни екплозии в Краснодар и Бердянкс   Мощни взривове разтърсиха
Коментари Харесай

Атакуват руски градове с дронове, воден ад край Донецк след взрив на язовир

Мощни екплозии в Краснодар и Бердянкс  

Мощни гърмежи раздрусаха окупирания Бердянск, Запорожка област, оповестява украинската осведомителна организация УНiАН.

Изданието цитира телеграм каналът “Бердянск Сегодня ”, който оповестява за писък на сирени от коли за спешна помощ след детонацията. Взривове се чули и наоколо до село Осипенко, където е изумена къща. Атакувани са били пристанището и завода Азмол.

За ударите по Бердянск оповестява и телеграм каналът „ Операция Z: Военкоры Русской Весны ”. Най-вероятно детонацията е породена от ракета Storm Shadow. Ударът е бил нанесен по врата. 

Електронното издание оповестява и за детонация в съветския град Краснодар, който е на доста огромно разстояние от линията на фронта. 

„ Врагът нанесе удар по регионалния град с безпилотен летателен уред. Местни хора оповестяват, че дронът-камикадзе е развалил постройка с телекомуникационна вишка на мобилен оператор на улица „ Морска “.

В същото време украинската организация УНiАН оповестява за наводняване в Галициновка, откакто руснаците взривили язовирната стена на Карловското водохранилище в Донецка област. 26 души са евакуирани, включително и 8 деца. 

Междувременно Българска национална телевизия осведоми, че бойците от съветската частна войска " Вагнер " не престават да управляват централната част на Бахмут, до момента в който в това време в съветските телеграм канали се популяризират репортажи от съветски публицисти от „ освободения “ град.

Украинският заместник-министър на защитата Хана Маляр заяви, че паравоенната група е отстъпила позициите на съветската армия в покрайнините на града.

Киев отхвърля Бахмут да е паднал. Според Маляр украинските елементи не престават да управляват дребна част в югозападната част на града.

Военният специалист Борис Рожин пък твърди, че борбата не е за Бахмут, а за укритията край село Клещеевка, само че боевете там станали позиционни, откакто съветските бойци контраатакували и си върнали контрола на един от опорните пунктове. Продължават тежките сражения и за Хромово, западно от Бахмут, което към момента е под контрола на Въоръжените сили на Украйна. 

От украинското източно командване оповестиха, че през последните дни съветските офанзиви в региона са намалели. Имало е единствено две сражения, осведоми Българска национална телевизия. 

Според изказванията на " Вагнер " предаването на цялостния надзор на Бахмут на съветската войска би трябвало да приключи до 1 юни. Тогава обаче се чака бойците от частната войска да заемат позиции на друго направление от фронта. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР